ПРОТОКОЛ ОТ ЗАСЕДАНИЕ НА УС НА КККБ №2 от 28/12/2012

  • Днес: 29.12.2012 г. се проведе заседание на УС на КККБ при следния дневен ред и се взеха следните решения 

    1. Определяне на ветеринарни лекари, които да издават сертификат за тазобедрена дисплазия на територията на РБългария, признат от КККБ , както и клиники, които в помощ на изброените ветеринарни лекари могат да извършват самото рентгенографско изследване ,а заключението остава за изброените ветеринари .

    РЕШЕНИЕ: Вет. лекари издаващи сертификат за тазобедрена дисплазия са:

    - Централна Ветеринарна Клиника- София :д-р Златинов ,д-р Василев

    - Клиника Син Кръст- София :д-р Георгиев

    Клиники в помощ извършващи рентгенографско изследване са:

    - ОВК – Варна

    - Санивет – В. Търново

    - Заравет – Пловдив

    - Амивет – София.

    2. Определя критерий за получаване на сертификат - КЛУБЕН РАЗВЪДНИК.

    РЕШЕНИЕ:Критерийте за получаване на сертификат за КЛУБЕН РАЗВЪДНИК са:

    - Собственикът на развъдника да е член на КККБ, да е изряден в задълженията си към клуба, да е член не по-малко от две години в КККБ без да е прекратявано членството му.

    - Собственикът на развъдника да притежава поне три кучета от породата кане корсо италиано ,като минимум две от тях трябва да са женски кучета и в разплодна възраст определена от регламента за развъдна дейност на КККБ.

    - Собственика на развъдника да положил и издържал изпит за познаване на стандарта на породата Кане Корсо Италиано пред не по-малко от двама клубни съдии на КККБ. Определя се такса за явяване на изпит за познаване на стандарта - 50 лв/ петдест лева/.

    3. Определя критерий за получаване на сертификат - КЛУБЕН РАЗПЛОДНИК :

    РЕШЕНИЕ:Критерийте за получаване на сертификат за КЛУБЕН РАЗПЛОДНИК са :

    - Да е куче в репродуктивна зрялост определена от правилника за развъдна дейност на КККБ:

    - Да е собственост на КЛУБЕН РАЗВЪДЧИК на КККБ

    - Кучето трябва да е получило пет отлични оценки от изложби с ранг CAC или CACIB

    - Кучето трябва да е получило две оценки от специализирани изложби със средноаритметичен успех Мн. Добър

    - Да притежава сертификат за тазобедрена дисплазия, признат от КККБ със степен А, B или C.

    - Куче с титла Интер Шампион и сертификат за дисплазия получава автоматично сертификат за КЛУБЕН РАЗПЛОДНИК.

    4. Определя критерий за получаване на сертификат - КЛУБНО КУЧИЛО.

    РЕШЕНИЕ:Критерийте за получаване на сертификат за КЛУБНО КУЧИЛО са:

    - Собственик на кучилото е КЛУБЕН РАЗВЪДНИК

    - Кучило при което поне един от родителите е КЛУБЕН РАЗПЛОДНИК, ако другото куче от връзката куче не е КЛУБЕН РАЗПЛОДНИК трябва да има поне три отлични оценки от изложби с ранг CAC или CACIB, както и изследване за тазобедрена дисплазия – сертификат от ветринарен лекар определен от КККБ за територията на Р България,а ако е чуждестранно куче от съответната местна киноложка федерация

    - Развъдчика трябва да е спазил стриктно Правилника и Регламента за развъдна дейност на КККБ.

    Мотивация за взетите решенията от точка 2, точка 3 , точка 4 :

    Въвеждането на сертификатите нямат формата на рестриктивно решение срещу желанията на клубните членове и развъдчици от България да участват в клубната работа или развъждането на породата Кане Корсо Италиано. Целите на взетите решения са : стимулиране целенасоченото развъждане на породата ККИ , повишаване изискванията към екземплярите допускани в разплод ,завишаване киноложката култура на развъдчиците, стимулиране участието на собствениците на ККИ в киноложките изложения с цел оценка на развъдната дейност, оценка на младите и възрастни екземпляри от популацията на Кане Корсо Италиано в България.

    Покриването на изискванията за сертификатите КЛУБЕН РАЗВЪДНИК, КЛУБЕН РАЗПЛОДНИК и КЛУБНО КУЧИЛО единствено ще поощри отговорната работа на клубните членове и техните успехи в посоката развъждане на породата,като придобият правото да бъдат удостоени с тези сертификати. УС на клуба приветства всяко шредложения на членовете си за вдигане авторитета на КККБ като стожер на породата Кане Корсо Италиано в България с цел запазване на прекрасните й черти .

    5. Насрочване на клубна специализирана изложба за 2013 г.

    РЕШЕНИЕ: Да отправи покана до съдия Гвидо Вандони / Италия/, експерт по породата Кане Корсо Италиано за отсъждането на КЛУБНА СПЕЦИАЛИЗИРАНА ИЗЛОЖБА и провеждането на семинар по породата Кане Корсо Италиано в началото на месец Април.

    6. УС бе запознат с жалба от Димитър Русев за поведението на Йордан Карагьозов към членове на клуба и симпатизанти в интернет пространството

    РЕШЕНИЕ: УС наказва Йордан Карагьозов с „Предупреждение за изключване” за продължаващо обидно и нелоялно отношение в интернет към членове и симпатизанти на КККБ.

    7. Определяне на клубни съдии по породата Кане Корсо Италиано по регламента на БРФК.

    РЕШЕНИЕ: УС на КККБ определя за клубни съдии по породата Кане Корсо Италиано:

    - Даяна Александрова Русева

    - Димитър Николаев Джуров

    - Димитър Стоянов Русев

    - Владимир Ангелов Миленков

    УС отменя всички предходни решения на УС на КККБ за клубни съдии.

    8. Промяна на размерът на членския внос:

    РЕШЕНИЕ:Годишният членски внос смятано от 01.01.2013 г. е в размер на 50 лв/ петдесет лева/ , дължим е за цяла календарна година, независимо от датата на добиване на статут Член.

    29.12.2012 г.                                                     Председател на УС: Дияна Русева

                                                                            Зам. Председател на УС: Владимир Миленков

                                                                            ОРД: Димитър Джуров